Årsmöte Falun Borlänge SK 24/9

Årsmöte kommer att hållas på Haganäs i Borlänge med alternativ via Teams söndagen den 24 september kl 16:00. Agenda vid årsmötet framgår av föreningens stadgar. Anmälan gör du här:  https://konferensbyran.se/konf/arsmotefbsk23 Eventuella frågor sker via kontakt@falunborlangesk.se senast onsdag 20 september. Inloggningsuppgifter till Teamsmötet meddelas efter anmälan. Välkomna! Styrelsen

ByggPartner och Falun Borlänge SK än grym kombination till Kopparskidan 2023 – Sunda värderingar, samverkan och enkelhet är något som förenar.

Med över 30 år har byggföretaget ByggPartner med basen i Dalarna och verksamhet i Mellansverige varit verksam. Man är en del av ByggPartnerGruppen, som för övrigt är börsnoterat. Engagemanget och det raka okomplicerade förhållandet mellan människor i ByggPartner och kunder är en viktig framgångsfaktor. Detta är något som förenar både Falun Borlänge SK och Byggpartner och leder båda framåt till framgångsrika verksamheter.

Med stor glädje och stolthet välkomnar vi Byggpartner som tävlingspartner till Kopparskidan 13-15 januari. Som arrangör känns det riktigt bra att kunna presentera samarbete med ett pålitlig och stabilt företag som jobbar för effektivitet. Att det dessutom sker i en familjär och informell anda, med kvalité och sunt förnuft med bestående värden gör inte saken sämre. Det samma gör Falu Borlänge skidklubb men då för att bland annat kunna erbjuda längdskidåkarna bästa möjliga förutsättningar i sin satsning.

Årets upplaga av Kopparskidan inkluderar även den Skandinaviska Cupen.

Varmt välkomna till Lugnet 13-15 januari och mer information hittar på Falun Borlänge Skidklubbs hemsida.

Hjärtligt välkomna till Kopparskidan på Lugnet 13-15 januari 2023.

Falun-Borlänge Skidklubb välkomnar ALLA till Lugnets skidstadion på gastkramande längdskidtävlingar i dagarna tre. Vi kan utlova dramatik, spänning och brustna drömmar. Passa på att komma nära åkarna, känn på spänningen och heja på dina favoriter. Vem vet kanske nästa skidstjärna får sitt genombrott på årets Kopparskidan.

Programmet

Fredag den 13 jan Fristil 10 km, Intervallstart för samtliga, Man börjar med 2,5 km blå därefter 3,75 km röd samt avslutar med 3.75 blå. Preliminär starttid herrjuniorer kl 9.00, herrseniorer kl 11.00, damseniorer kl 12.30 och damjuniorer kl 14.00.

Lördag den 14 jan Klassisk Sprint, Lugnets karakteristiska sprint bana med branta backar uppför och fartfyllda nerför där publiken kan följa åkarna hela banan från arenans mål. Preliminär starttid kl 9.00 prolog samt final damer och herrar kl 12.00

Söndag  den 15 jan Klassisk Masstart 15 km juniorer och 30 km seniorer. Man börjar med 3,75 km röd följd av 3,75 blå i två varv för juniorer och fyra varav för seniorerna. Preliminär starttid damjuniorer kl 9.00, herrseniorer kl 10.30,  damseniorer kl 12.15, och herrjuniorer kl 14.00.

Här följer du som publik tävlingarna bäst på vallen, sprintbackarna samt mördarbackarna:

Ingen publik entréavgift på Kopparskidan 2023 men vi uppskattar ditt stöd med frivillig entré som Swishas på:  

Hjärtligt välkomna till festliga skidtävlingar!

Sista chansen att anmäla dig till Kopparskidan 13-15 januari 2023!

Anmälningarna tickar på och det ser ut att bli riktigt starka och spännande startfält. Visst vill du utmana dig själv att ta dig an bland annat de berömda mördarbackarna? Grymt fina och spännande tävlingar väntar på dig och dessutom har du möjlighet att tävla om prispengar på många olika placeringar i seniorklasserna och nyttopriser i juniorklasserna.

In och anmäl dig nu, anmälan stänger tisdagen den 10 januari, för visst vill du inte missa årets grymmaste skidtävling!

Arrangören behåller sig rätten att justera pristegen vid få antal anmälda och prispengarna gäller för de åkare som representerar svenska skidklubbar.

Falun Borlänge SK  är stolta att ha NKT som partner till Kopparskidan 2023      – NKT är en pionjär inom kabelbranschen.

Det visste du inte att NKT allt sedan 1891 har erbjudit sina kunder allt de behöver för sina kabelprojekt. En resa av berättelser om ständiga innovationer i utvecklingen av de kabellösningar som är ryggraden i vår moderna värld. NKT är en pålitlig partner som skapar de viktiga länkarna som driver världen.  Avancerad teknik har krävt högre specifikationer och prestanda från de kablar och ledningar som gör anslutningarna. De växande behoven av kraft har varit betydande, men de har tillgodosetts genom ett oupphörligt engagemang för utveckling.Hållbarhet och styrka är bland annat något som förenar Falun Borlänge SK och NKT där ambition hos NKT är att bli ett nettonollutsläppsföretag senast 2050. Ett steg på vägen är att NKT tillverkar världens första HVDC-strömkablar till en vindkraftpark med lågkolhaltig koppar från en gruva i Sverige. Initiativet kommer att minska koldioxidavtrycket från HVDC-kraftkablarna med mer än 35 % .  

Falun Borlänge SK och Kopparskidan är stolt samarbetes partner till NKT, Grön energi, hållbarhet och kraft är bara några av de värderingar som kopplar oss samman.

Fördelningen av prispengarna på Kopparskidan 2023 är klar!

Tack vare ett unikt samarbete med Maja Dahlkvist, Frida Karlsson och Idrefjäll kan vi idag presentera fördelningen av de nästintill 160 000 kr i prispotten som totalt skall delas ut i dagarna tre under Kopparskidan 2023 därutöver tillkommer över 40 nyttopriser i juniorklasserna.  

Falun Borlänge SK väljer att dela ut priser till 10 stycken respektive dag detta för att fler skall kunna få möjligheten att få del av prispengarna. Segrarna i juniorklasserna erhåller en prischeck på 2000 kr per dag och övriga 9 pristagare erhåller priser från bland annat Dählie och Northug.

Planerad fördelningen av prispengar i seniorklasserna per dag för de åkare som representerar svenska skidklubbar.

Teoretiskt kan den som vinner tre dagar åka hem med totalt 24 000 kr. Arrangören behåller sig rätten att justera stegen vid få antal anmälda och priserna gäller för de åkare som representerar svenska skidklubbar.

Visst kommer du till de fartfyllda och spännande tävlingar på Lugnet i Falun 13-15 januari!

Kopparskidans tävlingsbanor klara!

Tack vare ett fantastiskt jobb med snöläggningen på Lugnet av dess personal kan Falun-Borlänge skidklubb idag meddela att tävlingsbanorna till Kopparskidan kommer bli de som även användes under senaste VM. Nu som då kommer de omtalande mördarbackarna, lilla som stora, att användas. Med andra ord kommer det bli rättvisa men tuffa banor där deltagarna, seniorer och juniorer, kommer få bekänna färg.

Programmet

Fredag den 13 jan Fristil 10 km, Intervallstart för samtliga, Man börjar med 2,5 km blå därefter 3,75 km röd samt avslutar med 3.75 blå. Preliminär starttid herrjuniorer kl 9.00, herrseniorer kl 11.00, damseniorer kl 12.30 och damjuniorer kl 14.00.

Lördag den 14 jan Klassisk Sprint, Lugnets karakteristiska sprint bana med branta backar uppför och fartfyllda nerför där publiken kan följa åkarna hela banan från arenans mål. Preliminär starttid kl 9.00 prolog samt final damer och herrar kl 12.00

Söndag den 15 jan Klassisk Masstart 15 km juniorer och 30 km seniorer. Man börjar med 3,75 km röd följd av 3,75 blå i två varv för juniorer och fyra varav för seniorerna. Preliminär starttid damjuniorer kl 9.00, herrseniorer kl 10.30, damseniorer kl 12.15, och herrjuniorer kl 14.00.

Hjärtligt välkomna deltagare, ledare och publik till fartfyllda och spännande tävlingar på Lugnet i Falun.