Kopparskidans tävlingsbanor klara!

Tack vare ett fantastiskt jobb med snöläggningen på Lugnet av dess personal kan Falun-Borlänge skidklubb idag meddela att tävlingsbanorna till Kopparskidan kommer bli de som även användes under senaste VM. Nu som då kommer de omtalande mördarbackarna, lilla som stora, att användas. Med andra ord kommer det bli rättvisa men tuffa banor där deltagarna, seniorer och juniorer, kommer få bekänna färg.

Programmet

Fredag den 13 jan Fristil 10 km, Intervallstart för samtliga, Man börjar med 2,5 km blå därefter 3,75 km röd samt avslutar med 3.75 blå. Preliminär starttid herrjuniorer kl 9.00, herrseniorer kl 11.00, damseniorer kl 12.30 och damjuniorer kl 14.00.

Lördag den 14 jan Klassisk Sprint, Lugnets karakteristiska sprint bana med branta backar uppför och fartfyllda nerför där publiken kan följa åkarna hela banan från arenans mål. Preliminär starttid kl 9.00 prolog samt final damer och herrar kl 12.00

Söndag den 15 jan Klassisk Masstart 15 km juniorer och 30 km seniorer. Man börjar med 3,75 km röd följd av 3,75 blå i två varv för juniorer och fyra varav för seniorerna. Preliminär starttid damjuniorer kl 9.00, herrseniorer kl 10.30, damseniorer kl 12.15, och herrjuniorer kl 14.00.

Hjärtligt välkomna deltagare, ledare och publik till fartfyllda och spännande tävlingar på Lugnet i Falun.